Distributeri Energije

Napravite rasporede proizvodnje energije za narednih 24/48 sati

Proizvodnja obnovljive energije zavisi od vremenskih prilika – zato realizacija ugovorenih dostava može biti nepredvidiva. Upotreba prediktivnih metoda sa kombinacijom AI modela zasnovanih na pouzdanim vremenskim prognozama omogućava smanjenje razlike između planirane i stvarne proizvodnje. Na ovaj način možete smanjiti troškove učešća na balansnom tržištu.

4RES BENEFITI 

  • Povećajte svoj profit smanjenjem razlike između predviđene i proizvedene energije (balansiranje tržišnih troškova)
  • Smanjite svoje troškove automatizacijom procesa planiranja
  • Koristite jedan alat za predviđanje mnogih disperzovanih proizvodnih jedinica koncentrisanih u virtuelnim elektranama (VPP)

Proces predviđanja u 4RES

Proces predviđanja 4RES sastoji se od tri faze – one rezultiraju ciklično generisanim rasporedima proizvodnje energije.  Nastaju iz zajedničkog rada mnogih prediktivnih modela. Pogledajte proces korak po korak:

Kako implementirati 4RES?

Na osnovu našeg iskustva, u mogućnosti smo da implementiramo 4RES softver u roku od 4 nedelje od potpisivanja ugovora. Pogodan model je korišćenje 4RES cloud usluge (SaaS). Pogledajte proces implementacije:

Zašto odabrati 4RES?

Izvor podataka o vremenu su kratkoročne prognoze koje se automatski preuzimaju od Interdisciplinarnog centra za matematičko i računarsko modeliranje Univerziteta u Varšavi (ICM).

Naše iskustvo smo izgradili na predviđanju proizvodnje za 200 lokacija obnovljive energije ukupnog kapaciteta 650 MW.

Kao Centar za istraživanje i razvoj, imamo iskustvo u implementaciji novih, inovativnih rešenja za energetski sektor. Pogledajte naša Smart Grid rešenja.

Zainteresovani ste za implementaciju 4RES-a? Kontaktirajte naše stručnjake za prezentaciju uživo.

Kontaktirajte nas